Způsoby bankovních krádeží se mění, kriminalita zůstává - Machala, Karel
Charakteristika najčastejších druhov bankových podvodov, ako napríklad: nadmerne rizikové obchody, prevody peňazí na základe falošných dokumentov, zneužitie mena a banky bez licencie, podvody so zmenkami, podvody so šekmi a s platobnými kartami, pranie peňazí získaných z kriminálnych aktivít a.i.