Outsourcing v Evropě zaostáva
Používanie outsourcingu pod tlakom rastúcej konkurencie. Banky v Európe brzdia rýchlejší rozvoj outsourcingu z dôvodu straty kontroly väzieb. Dôvody rozvoja outsourcingu: zníženie nákladov konkurencia, vývoj a riadenie IT, integrácia nových technológií, flexibilita zdrojov a.i. Outsourcing ako strategický nástroj pre poskytnutie širšieho okruhu zmien.