Financovanie spoločnej politiky rybného hospodárstva - Polakovič, Jozef
Vznik a vývoj Spoločnej politiky rybného hospodárstva, jej ciele a nástroje. Problematika subvencovania rybného hospodárstva EÚ. Finančný nástroj na podporu rybolovu (FIFG), prerozdelenie finančných prostriedkov z FIFG medzi nové členské štáty EÚ (2004-2006). Subvencie do odvetvia rybného hospodárstva z rozpočtu EÚ a z rozpočtov členských štátov v programovom období 2000-2006. Európsky fond pre rybné hospodárstvo (EFF) má nahradiť FIFG. Rozdelenie zdrojov EFF medzi členské štáty EÚ v programovom období 2007-2013. Proces prípravy a plnenia programových dokumentov EFF.