Európsky sociálny fond (European Social Fund - ESF) - Grešš, Martin, 1978-
Európsky sociálny fond (ESF) je jedným zo štrukturálnych fondov EÚ, prostredníctvom ktorých pomáha EÚ financovať rozvoj jednotlivých regiónov. ESF je finančný nástroj Únie, ktorý používa princíp kofinancovania v spolupráci s členskými štátmi. Hlavné zameranie ESF v súčasnosti. Financovanie Cieľov a Iniciatív Únie zo štrukturálnych fondov (2000-2006), rozdelenie prostriedkov medzi fondy. Výdavky ESF (2000-2005).