Legislatívny rámec pre vedenie účtovníctva v bankách - Kadlečíková, Oľga, 1973-
Osobitnými predpismi bánk pri zostavovaní účtovnej závierky je Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1606/2002 z 19. júla 2002 o uplatňovaní medzinárodných účtovných noriem. Cieľom nariadenia je schválenie a využitie Medzinárodných účtovných štandardov IAS, Medzinárodných štandardov pre finančné vykazovanie IFRS a súvisiacich interpretácií SIC-IFRIC. Povinnosť bánk viesť svoje účtovníctvo v súlade s medzinárodnými štandardmi prebranými od EÚ.