Organická bilančná teória - Feketeová, Renáta, 1974-
Vznik bilančných teórií ako súčasti teórie účtovníctva po prvej svetovej vojne v Nemecku. Spoločný znak bilančných teórií. Organická bilančná teória ako zohľadnenie cenových a peňažných premien v inflačných časoch po prvej svetovej vojne. Organická jednota vzťahu medzi trhom a podnikom. Základné prvky bilancie denných hodnôt. Dokončený a nedokončený kolobeh majetku. Nominálny zisk v organickej bilancii.