Shattered past. Socio-psychological aspects of Slovak-Hungarian relations - Kollai, István
Problematické body slovensko-maďarských vzťahov z troch pohľadov - komunikačné problémy, spomienky na krivdy a Slováci v povedomí Maďarov. Jednotlivé kapitoly sa zaoberajú rozdielnym vnímaním pojmov Uhorsko, Maďarsko a Horná zem (Slovensko), historickými traumami oboch národov a postojmi Maďarov k Slovákom v období prvej polovice 20. storočia.