Foreign banks, foreign lending and cross-border contagion: evidence from the BIS data - Geršl, Adam
Teória tzv. "pohraničnej nákazy", kedy finančná kríza v jednej krajine zvyšuje pravdepodobnosť krízy v krajine inej. Rola zahraničných bánk a zahraničných úverov v stredo- a východoeurópskych krajinách z pohľadu finančnej stability, s použitím konsolidovaných medzinárodných bankových štatistických údajov zozbieraných Bankou pre medzinárodné zúčtovanie (BIS - Bank for International Settlement).