Analysis of international marketing strategies in Slovak companies - Lesáková, Dagmar, 1949-
Možné správanie podniku v rozvíjajúcej sa medzinárodnej marketingovej stratégii. Údaje z prieskumu v 115 malých a stredných podnikoch na Slovensku naznačujú, že minulé pôsobenie na medzinárodných trhoch má významný vplyv na súčasnú marketingovú stratégiu. Kontroverznosť štandardizácie verzus adaptácia pri vývoji marketingovej stratégie pre zahraničné trhy. Materiál a metódy prieskumu. Výsledky a diskusia. Motivácie strategických rozhodnutí.