Vývoj zralosti SCM
Celoeurópska štúdia o trendoch v dodávateľských reťazcoch vypracovaná v Nemecku v r. 2005. Sústredenie sa na náklady. Zlepšenie pružnosti reťazca. Strategické vytváranie SCM. Rôznorodosť stupňa zrelosti SCM. Najvyšší stupeň zrelosti reťazca v odbore počítačov. Snaha podnikov o vyšší stupeň zrelosti reťazca.