Progresívne trendy sociálneho rozvoja v znalostnej ekonomike a virtuálnom prostredí - Alexy, Július, 1926-2024
Komunikácia prostredníctvom internetu, vzájomná kooperácia medzi pracovnými skupinami geograficky vzdialenými a vznik virtuálneho podniku. Informačná ekonomika postavená na sieťovom prepojení ľudskej inteligencie. Ekonomické zoskupenia - európske s dominanciou EÚ, severoamerické s vedúcou pozíciou USA a Tichooceánske s vedúcim Japonskom. Virtuálne prostredie a sociálny vývoj. Zbližovanie systémov pre sociálny rozvoj cez zbližovanie ekonomík krajín EÚ. Globálny pohyb ľudských zdrojov a multikultúrne spoločenstvá.