Nová ekonomika a management dopravy - Eisler, Jan
Pojem doprava. Fungovanie prepravného trhu. Nutnosť potreby premiestňovania. Doprava ako proces. Funkcie dopravy pri uspokojovaní potrieb. Význam dopravy pre fungovanie reprodukčného procesu. Dopravná politika. Identifikácia nového chápania dopravného podnikania. Princípy financovania dopravnej obsluhy.