Inventarizácia - Vépyová, Mária
Inventarizáciou overuje účtovná jednotka, či stav majetku, záväzkov a rozdielu majetku a záväzkov (t.j. vlastné imanie) v účtovníctve zodpovedá ich skutočnému stavu. Fázy inventarizácie, inventarizačné komisie, postup inventarizácie, zásady vyhotovovania inventúrnych súpisov. Príklady vyhotovených inventarizačných zápisov.