Nákladná doprava po vstupe Slovenska do EÚ - Tisovský, Jozef
Zvyšovanie cestnej nákladnej dopravy v medzinárodnom meradle. Platné nariadenia Európskej únie. Udeľovanie licencií dopravcom a zvyšovanie konkurencie. Oprávnenie prevádzkovať služby vnútroštátnej cestnej nákladnej dopravy na území iného štátu - kabotáž. Povolenia na vykonávanie kabotáže. Proces harmonizácie s právom Európskej únie.