Priame zahraničné investície a ich vplyv na ekonomiku - Vidová, Jarmila, 1967-
Priame zahraničné investície ako najdôležitejšie faktory rozvoja ekonomiky. Slovensko v centre zvýšeného záujmu zahraničných firiem. Rozhodnutia investorov ovplyvňované ekonomickými podmienkami regiónu a trhovými faktormi. Dôležitá úloha objemu a štruktúry štátnej pomoci, ktorú invostor získava v podobe investičných stimulov. Vývoj priamych zahraničných investícií (PZI) na Slovensku v rokoch 1993-2005. Podmienky a pravidlá poskytovania investičných stimulov.