Prečo zrušiť ministerstvo školstva - Roháč, Dalibor
Názory politikov a verejnosti na investície do vzdelávania. Význam vzdelávania. Spory okolo otázky financovania školstva a spoplatnenia štúdia. Problematická otázka štátnej podpory vzdelávania. Otázka miezd ľudí s rôznym vzdelaním. Otázka vzdelania pri voľbách. Znalostná ekonomika a vzdelávanie. Ekonomická teória o otázke vzdelávania. Podľa elementárnej ekonómie vo veci vzdelania niet priestoru pre efektívnu verejnú politiku.