Reformy vo vzdelávaní v európskych krajinách - Šimková, Zuzana
Reformy vo vzdelávaní v krajinách EÚ, zmeny a transformácie, ktoré nastali v krajinách strednej a východnej Európy na konci 20. storočia a v charaktere vzdelávania. Verejný charakter vzdelávania. Sloboda a zodpovednosť jednotlivcov za vzdelávanie. Kompetencie štátnej správy v školstve. Faktory podmieňujúce reformy. Nové výukové metódy. Zvýšené používanie informačných a komunikačných technológií.