Ľudské práva v OSN po novom - Králik, Juraj
Po intenzívnych niekoľkomesačných rokovaniach 15. marca 2006 prijalo Valné zhromaždenie väčšinou rezolúciu o vytvorení Rady ľudských práv, ktorá nahradila často kritizovanú Komisiu ľudských práv. Informácia o zamýšľanom organizačnom modeli uplatňovania problematiky rozvoja a ochrany ľudských práv a demokracie v systéme OSN.