Cenová elasticita dopytu po osobnej doprave v SR - Konečný, Vladimír
Cenová elasticita dopytu po doprave vyjadruje percentuálnu zmenu dopytu v závislosti od zmeny ceny. Cenová elasticita dopytu po prímestskej autobusovej doprave, po železničnej osobnej doprave v SR, po individuálnej automobilovej doprave. V hromadnej osobnej doprave rast reálnych príjmov obyvateľstva výraznejšie znižuje dopyt po hromadnej doprave v porovnaní s rastom cien cestovného. S ďalším rastom ekonomiky je možné očakávať ďalší odliv cestujúcich z hromadnej osobnej dopravy na využívanie osobných automobilov.