SR ako súčasť EÚ vo vzťahu k regiónu Blízkeho a Stredného východu a Severnej Afriky - Stredomorská iniciatíva a mierový proces na BSV - Havlová, Katarína
Slovenská republika ako súčasť Stredomorskej iniciatívy a mierového procesu na Blízkom východe. Základy Stredomorskej iniciatívy. Zóna voľného obchodu Stredomorskej iniciatívy. Mierový proces na Blízkom a strednom východe.