Globálne problémy v optike summitu G8 v St. Peterburgu - Gonda, Vladimír
Informácia o summite najvyspelejších krajín sveta a Ruska, ktorý sa uskutočnil v dňoch 15.-17. júla 2006 na predmestí ruského Petrohradu v Strelni. Účastníci summitu schválili Akčný plán na posilnenie globálnej energetickej bezpečnosti a rad ďaľších spoločných vyhlásení.