Kvalita verejnej osobnej dopravy podľa pravidiel EÚ - Šarák, Ján
Verejná osobná doprava u nás má za sebou množstvo transformácií a zmien. Zvyšovanie kvality služieb orientovaných na zákazníka je súčasťou programu Zvyšovanie kvality života občana EÚ. STN EN 13 816 Norma pre kvalitu verejnej osobnej dopravy. Programové ciele, koncepcia riešenia, rating. Ratingové hodnotenie umožní zákazníkom, objednávateľom dopravných výkonov, ale aj ostatným účastníkom dopravného procesu spoľahlivo sa zorientovať v poskytovanej kvalite. Schéma procesu ratingového merania verejnej osobnej dopravy.