Scenáre možného vývoja vzťahu mládeže a armády na Slovensku - Čukan, Karol
Potenciál ozbrojených síl determinovaný mladou generáciou, jej početnosťou, fyzickou a duchovnou pripravenosťou. Pozitívny ohlas úplnej profesionalizácie armády u mladých mužov. Zmenené vzťahy medzi verejnosťou a armádou. Úloha morálneho faktora vo vojenstve. Úsilie cieľavedome pôsobiť na mladú generáciu vychádzajúc z potrieb armády. Celospoločenský charakter vzťahu mládeže a armády. Otázka záujmu mladých mužov vstúpiť do profesionálnej armády. Tri základné scenáre vývoja vzťahu mládeže a armády v slovenských podmienkach.