Yaoundé, Lomé, Cotonou Bilancia vzťahov Európskej únie a krajín ACP - Polakovič, Jozef
Vývoj zmluvných vzťahov medzi ES/EÚ a krajinami ACP. Dôvody, ktoré viedli EÚ k prehodnoteniu svojej doterajšej politiky voči krajinám ACP a rozhodnutia nepredlžovať platnosť dohody Lomé IV, ale uzatvoriť úplne novú dohodu o partnerstve. Dohoda z Cotonou. Kritické hodnotenie dohody z Cotonou.