Právna úprava súdnej spolupráce v civilných veciach Európskej únii - Hurná, Lucia, 1978-
Charakteristika súdnej spolupráce v civilných veciach v Európskej únii. Rozlíšenie medzi civilnými a trestnými vecami. Historický vývin kooperácie v civilných veciach. Najdôležitejšie legislatívne nástroje upravujúce súdnu spoluprácu v civilných veciach prijaté v "poamsterdamskom" období.