Sociální a socialistické kritiky kapitalismu - Lisý, Ján
Dôvody vzniku sociálnej a socialistickej kritiky kapitalizmu. Ekonomické názory Sismondiho (Švajčiarsko). Ekonomické reformy L. Blanca a P.J. Proudhona (Francúzsko). Vznik názorov na socializmus, utopický socializmus (T. Moore, T. Campanella) a ďalšie vývojové etapy názorov na socializmus (racionalistické názory na socializmus) - ich predstavitelia.