George Bush zaháňa v Európe obavy z recidívy studenej vojny - Pressburg, Adrian Peter
Júnové turné amerického prezidenta po Európe - americký prezident presviedčal Európanov o potrebe budovania protiraketového systému a Rusov o tom, že ich neohrozuje. Stanovisko ľudí k americkým budovateľským zámerom. Ak by sa Washingtonu podarilo presvedčiť Moskvu, Peking, Dillí, Brusel, Prahu atď o zapojení do celosvetovej monitorovacej radarovej siete, prinieslo by im to veľa bezpečnostných výhod, prišli by však o kus nezávislosti a museli by sa prispôsobiť spoločným pravidlám.