Novela zákona o dani z príjmov účinná od 1. marca 2007 - Pohlod, Ján
Zákon č. 395/2003 Z.z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov bol na konci roka 2006 zmenený a doplnený zákonom č. 688/2006 Z.z., ktorý nadobudol účinnosť 29.12. 2006. Následná ďalšia novela ZDP- zákon č. 76/2007 Z.z. aj napriek skutočnosti, že nadobudol účinnosť 1.3. 2007, upresnením, resp. úpravou prechodného ustanovenia paragrafu 52b ZDP umožnil použitie niektorých ustanovení pre vykázanú daň roku 2006, resp. upravil spôsob vykázania základu dane aj na tento rok.