Hrdlo do Ázie - Sotník, Alexander
Produkty a služby závisia vo veľkej miere aj od ich včasného doručenia na trh. Práve v tejto oblasti vystupuje do popredia nezastupiteľná úloha logistiky.V apríli 2007 významní ekonomickí predstavitelia Hongkongu prezentovali v Bratislave svoju krajinu ako logistické centrum pre slovenské firmy v Ázii. Hongkong - najpreferovanejšia medzinárodná a regionálna centrála pre dopravu a logistiku. Podľa nich Slovensko so svojou zemepisnou polohou je predurčené stať sa uzlovou križovatkou medzinárodného obchodu. Slovensko má veľký potenciál na rozvoj obchodu, logistiky a cestovného ruchu. Logistika je v Hongkongu jedným zo štyroch ekonomických pilierov krajiny. Mnohé z ich logistických firiem by privítali obchodné vzťahy so slovenskými podnikmi.