Co je předmětem druhého pilíře podle Basel II? - Nevický, Pavel
Systém hodnotenia dostatočnosti interného kapitálu (ICAAP). Hlavným princípom a zmyslom piliera 2 z hľadiska regulovaných bankových entít je vytvoriť a aktívne používať proces riadenia interného kapitálu, ktorý sa má stať integrálnou súčasťou systému riadenia rizík bánk. Proces kvantifikácie interného kapitálu. Využitie ICAAP.