Fundamentální analýza a český kapitálový trh - Pošta, Vít
Pre portfólio manažment a ekonomické úvahy hrá dôležitú úlohu kvalitatívna charakteristika kapitálového trhu, označovaná ako cenová efektívnosť kapitálového trhu. Trh považujeme v tomto zmysle za efektívny, pokiaľ ceny aktív odrážajú všetky dostupné informácie. Rozlišujú sa tri stupne efektívnosti - slabá, stredne silná a silná forma. Princíp fundamentálnej analýzy. Metóda empirickej analýzy. Fundamentálne veličiny. Podoba a stabilita modelu. Výsledky analýzy.