Musíme uviazať kapitalizmus na reťaz - Robejšek, Petr
Európa a fenomén chudoby. Zánik klasických robotníckych a poľnohospodárskych profesií. Dnes nie je zdrojom zisku výrobok, ale skôr samotná výroba. Prepúšťanie drahých pracovných síl. Význam zisku v súčasnej dobe. Ohrozenie sociálnych istôt a stability spoločnosti. Kapitalizmus verzus socializmus. Sebazničujúca živeľnosť trhu. Úloha Európskej únie v súčasnej situácii.