Externé prostredie vo vzťahu k riadeniu ľudských zdrojov - Demjanová, Lucia, 1981-
Teoretické východiská riadenia ľudských zdrojov. Dve základné úrovne prostredia podniku. Výsledky výskumu týkajúceho sa stratégie riadenia ľudských zdrojov v slovenských podnikoch. Intenzita sledovania externého prostredia podniku. Vplyv vytýčených faktorov makroprostredia a odvetvového prostredia na riadenie ľudských zdrojov.