Únia chce obchodný deficit s Čínou "oddiskutovať"
Európska únia má problémy s prehlbujúcim sa deficitom v obchode s Čínou. Neustále zvyšovanie obchodného deficitu EÚ. Snaha EÚ riešiť tento problém, snaha o dialóg s čínskym ministerstvom obchodu. Snaha o dosiahnutie dohody o partnerstve a spolupráci. Čína je po USA druhým najväčším obchodným partnerom EÚ. Výsledky rokovania s Čínou.