O monitorovaní vedeckovýskumnej činnosti prostredníctvom publikačnej činnosti a citácií - Bellérová, Beáta
Hodnotenie kvality vysokej školy. V prostredí slovenských vysokých škôl sa významným hodnotiacim kritériom sa stali publikačné aktivity zamestnancov a s nimi súvisiace ohlasy. Okrem jednoduchého počtu publikácií zatriedených do rôznych kategórií sa hodnotiacimi kritériami stávajú ukazovatele ako počet príspevkov v karentovaných časopisoch, počet ohlasov zaregistrovaných vo Web of sciente, výška impakt faktora časopisu, v ktorom bol článok publikovaný. Stanovením miery objektívnosti porovnávania a hodnotenia na základe takýchto kritérií sa zaoberajú odborníci z vedných oblastí nazvaných bibliometria a scientometria.