Informačné systémy o vede a výskume v Európskej únii - Zendulková, Danica
Informačný systém výskumného a vývojového potenciálu Slovenska, garantovaný ministerstvom školstva, slúži na získavanie, spracovávanie a poskytovanie údajov o úlohách výskumu a vývoja, ktoré sú financované zo štátnych prostriedkov. Je nástrojom organizácie a riadenia vedy a výskumu. Podobné celoštátne systémy sú v prevádzke aj v ďalších európskych štátoch, napríklad v Česku, Estónsku, Maďarsku, Slovinsku.