Zhodnotenie kontraktov futures z hľadiska kreditného rizika - Donovalová, Alexandra
Zhodnotenie kontraktov futures z hľadiska kreditného rizika, nakoľko futures ako jediný zástupca zo skupiny finančných derivátov poskytujú investorovi výhodu minimalizácie strát vyplývajúcich práve z kreditného rizika. Podstata kreditného rizika. Obchodovanie s kontraktmi futures, ukončenie kontraktu, zhodnotenie využívania kontraktov futures.Výhodou kontraktov futures je transparentnosť celej operácie, pretože sa obchoduje tzv. systémom verejnej dražby.