Aj zdravotníctvo má zákazníkov, ktorí chcú hodnotu - Košturlak, Ján
Debaty o zdravotníctve sa málokedy venujú podstatným témam. Základnou a najdôležitejšou úlohou zdravotníctva je zabezpečovať zdravie a kvalitný život obyvateľov, ktorí tento systém financujú. "Zákazníkom" v zdravotníctve je pacient. Manažérske praktiky - porovnanie zdravotníctva a iných odvetví. Zdravotníctvo - zaostávanie týchto praktík vo vzťahu k pacientom.