Manažérske spôsobilosti učiteľa v pedagogickom procese - Novák, Jaromír, 1978-
Vzťah učiteľa a žiaka vo vyučovacom procese ako vzťah riadiaceho a riadeného subjektu. Manažérske funkcie v práci učiteľa ekonomických predmetov. Plánovanie v práci učiteľa. Organizovanie a vedenie ľudí. Kontrola v práci učiteľa. Formovanie manažérskych spôsobilostí v procese prípravy učiteľov ekonomických predmetov.