Evropa a Blízký východ v politice nového francouzského prezidenta - Nekvapil, Václav
Kandidatúra Nicolasa Sarkozyho na post francúzskeho prezidenta a jeho volebná politika. Rozchod so "chirakizmom". Zahraničná politika N. Sarkozyho a návrat do Európy. Blízkovýchodný konflikt a Francúzsko. Obavy z otvorenosti krajiny Európe i svetu.