Spoločenská zodpovednosť podnikov a jej uplatňovanie na Slovensku - Ošková, Silvia, 1979-
Definícia spoločenskej zodpovednosti v podnikaní (Corporate social responsibility - CSR). Dôraz na rozvoj a nie na rast a namiesto zamerania sa na kvantitu vyzdvihovanie kvality života. Trhové, spoločenské (sociálne) a environmentálne princípy spoločenskej zodpovednosti podnikov. Ekonomické zdôvodnenia sociálnej zodpovednosti podnikov. Milton Fridman a jeho kritika sociálnej zodpovednosti podnikov. Európska únia a CSR. Podniková sociálna politika.