Etické a právne aspekty v e-vzdelávaní - Chudá, Daniela
Príspevok popisuje etickú a právnu problematiku tvorby a používania elektronických vzdelávacích materiálov. Autorky sa zaoberajú aj princípmi tímovej a individuálnej spolupráce, etickými otázkami informačných komunikácií, sústreďujú sa na publikovanie elektronických dokumentov, ich znovupoužitie, používanie cudzích zdrojov, citovanie a autorstvo. Analýza etického a morálneho hľadiska používania rôznych elektronických zdrojov. Autorky sa orientujú aj na právne hľadiská elektronického publikovania na internete, autorský zákon a technické možnosti zabezpečenia autorstva.