Postavenie energetiky v podpore konkurencieschopnosti SR po vstupe do EÚ - Baláž, Peter
Energetické zdroje sú významným činiteľom pre udržanie stabilného a dynamického vývoja slovenskej ekonomiky. Vývoj HDP a energetickej náročnosti v SR, energetická náročnosť má klesajúcu tendenciu. Štruktúra spotreby energie v SR, spotreba primárnych energetických zdrojov na obyvateľa v SR zaznamenala aj v posledných rokoch mierny nárast. Konečná spotreba energie podľa sektorov. Konečná spotreba domácností. Energetická bezpečnosť v EÚ - strategické opatrenia, koncepcia energetickej politiky SR, nevyhnutnosť koncipovať rozvojovú energetickú stratégiu tak pre klasické ale aj alternatívne zdroje energie. Šetrenie energie. Nová energetická stratégia.