Vplyvy PZI na trhy výrobných faktorov - Fifeková, Martina
Priame a nepriame vplyvy príchodu PZI pre hostiteľskú krajinu. Priame vplyvy - vplyv PZI na celkovú výkonnosť ekonomiky, na trhy produktov a na trhy výrobných faktorov. Efekty trhu výrobných faktorov môžu vzniknúť na trhu kapitálu a na trhu práce. Pôsobenie PZI na trh kapitálu. Efekty PZI na trhu práce sa prejavujú príchodom nadnárodných korporácií do krajiny, ktoré pôsobia na mzdovú úroveň, úroveň kvalifikácie, dopyt po pracovných silách a elasticitu dopytu po práci. Stabilita PZI v kontexte trhu práce.