Identifikácia, oceňovanie a účtovanie cenných papierov v účtovníctve podnikateľov - Šlosárová, Anna
Charakteristika a členenie cenných papierov. Účtovanie cenných papierov a podielov. Oceňovanie cenných papierov a podielov. Účtovanie opravných položiek k cenným papierom a podielom od 1.1.2007. Príklad na oceňovanie akcií metódou vlastného imania. Príklad na účtovanie akcií (majetkových cenných papierov) obstaraných za účelom obchodovania s nimi.