Dotácie budú slabou záplatou - Barusová, Marcela
Dovozy ovocia a zeleniny zo zahraničia a tlak na ceny zo strany obchodných reťazcov ohrozujú existenciu domácich pestovateľov. Za posledné roky znížili svoje pestovateľské plochy z 50-tisíc priemerne na 20-tisíc ha. Východiskom zo zložitej situácie môžu byť pre domácich producentov finančné dotácie z EÚ. Riešením sú združenia a dotácie získajú tí pestovatelia, ktorí sa nebudú brániť vstupu do združení.