Myšlienka zjednotenia Európy - Pavlíková, Zuzana
Prvé idey zjednocovania Európy. Historické modely európskeho zjednocovania. Idea zjednotenia založená na ekonomicko-politických princípoch. Marshallov plán. Organizácia pre európsku hospodársku spoluprácu (OEEC). Začiatky európskeho zjednocovania. Základné pravidlá EÚ, základné zmluvy.