Tvrdenia o potravinách nesmú klamať - Golian, Jozef
Úloha Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín pri kontrole nutričného označovania potravín. Pri označovaní a reklame potravín sa v EÚ používajú tzv. výživové a zdravotné tvrdenia. Codex Alimentarius - všeobecné usmernenia pre používanie výživových tvrdení. Zásady a podmienky používania výživových tvrdení. Vedecké odôvodnenia tvrdení. Úloha Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín.