Manažment expatriotov a lokalizácia - Krajčík, Daniel, 1981-
Lokalizácia pracovníkov znamena systematické investovanie do výberu, rozvoja a udržania lokálnych - miestnych pracovníkov, ktorí prevezmú dohľad nad lokálnym podnikom. Lokalizácia ako výzva medzinárodných firiem. Bariéry lokalizácie, motivácia v procese lokalizácie. Vybudovanie silných lokálnych manažérskych tímov sa postupne stáva súčasťou firemnej mantry pre podnikanie v celosvetovom meradle. Lokalizácia znamená vytvorenie lepších vzťahov, väčšej dôvery v miestny personál, stavanie na miestnych skúsenostiach, odbornosti a lokálnych znalostiach.