Zníženie hodnoty majetku neurčeného na zabezpečenie príjmov v kontexte Medzinárodných účtovných štandardov pre verejný sektor - Kovalčíková, Antónia
Základné problémy stanovenia postupov, ktoré subjekt verejného sektora použije pri určení, či došlo k zníženiu hodnoty majetku neurčeného na zabezpečenie príjmov a pri vykázaní strát zníženia hodnoty sú riešené v štandarde IPSAS 21. Identifikácia majetku, ktorý môže mať zníženú hodnotu. Východiská pre vyčíslenie spätne získateľnej využiteľnej hodnoty. Vykazovanie a oceňovanie straty zo zníženia hodnoty. Zrušenie straty zo zníženia hodnoty majetku neurčeného na zabezpečenie príjmov. Zverejňovanie informácií súvisiacich so znížením hodnoty majetku.